Velkommen til Midgard!

For oss er Midgard-hytta et slags svennestykke og eksempel på hva det er mulig å få til med tradisjonsrikt håndverk, enkle redskaper og tre med unike, varige egenskaper.

Midgard er en stor hytte med mange rom, men den fremstår likevel som en enhet. Hver stokk ble håndtilpasset for å fungere både som yttervegg og som dekorativ flate innvendig.  Det er ingen tilfeldigheter i hvilken stokk som er plassert hvor.

Selv om denne hytta i likhet med Folkvang-hytta er noe av vårt største og beste arbeid, så er alt tømmer behandlet i våre egne lokaler på Oftedal i Sirdal.

Midgard-navnet er hentet  fra norrøn mytologi, der Midgard er navnet på menneskenes boplass.

Om Høsten gjærer der i Træets Kviste En stille Spirekraft, en lønlig Glød; Bag gulnet Løv er der en Kime fød, Og da maa Træet sine Blade miste.

Johan Sebastian Welhaven, norsk forfatter

I Sirdal Håndlaft er vi opptatt av at kunden skal kunne velge fra øverste hylle også fra andre leverandører. Vår jobb blir dermed å integrere det i vårt arbeid. Et godt eksempel i så måte er inngangsdøren til Midgard.

Sirdal Håndlaft kan levere anneks i den størrelse og med de detaljer du ønsker. Annekset til Midgard har doble dører med finish som minner om inngangsdøren til selve hytta. Sirdal Håndlaft har også levert og lagt skiferhellene i forkant.

Ta kontakt hvis du vil ha forslag og pris på anneks i laft.

Omgivelser

Her ser man virkelig godt hvor bra Midgard glir inn i sirdalsnaturen. Vindusløsningen fungerer utrolig fint, og skaper en helhet mellom livet ute og inne. Møblene du ser i forkant av hytta er også levert av Sirdal Håndlaft.


Interiør

Når du ser gjennom bildene av interiørløsningene i Midgard, ha i mente at hver stokk ble håndtilpasset for å fungere både som yttervegg og som dekorativ flate innvendig.


Eksteriør

Å lafte betyr å lage et hjørne. Det er rause dimensjoner i Midgard-hytta, som er bygget for å vare i århundrer.